Madam Stoltz

De drijvende krachten achter het concept van Madam Stoltz zijn fantasie, creativiteit en een avontuurlijke geest geweest. Deze drijfveren gecombineerd met een diepe fascinatie voor de Aziatische stijl van leven en de mogelijkheid om kansen te benutten, resulteerde begin jaren 90 in het ontstaan van een prachtig bedrijf dat vandaag de dag is gevestigd op het Deense eiland Bornholm (het geboorte eiland van Pernille).

In 1995 opende Pernille een kleine winkel in ‘het Quartier Latin’ van Kopenhagen, waar ze woonaccessoires gecombineerd met Indiase Sari’s, vloerkleden en manden verkocht. De winkel gaf Pernille de gelegenheid om vaker naar India te reizen en haar creatieve ideeën waar te maken. In 1997 is Pernille begonnen met de verkoop aan winkeliers in Denemarken – en daarmee was de groothandel van Madam Stoltz geboren. Pernille & haar man Peter runnen samen alweer 20 jaar het bedrijf Madam Stoltz: Pernille is creatief directeur / ontwerper en verantwoordelijk voor de collectie, Peter staat haar bij als financieel directeur.

Zuiver

Zuiver [bijvoeglijk naamwoord] betekent ‘Puur’. ‘Zuiver’ betekent voor ons fris, puur en authentiek design voor iedereen, maar niet zomaar iedereen. We zijn gestart in 2011 en gevestigd in Westzaan, een klein dorpje ten noordwesten van Amsterdam. We geloven dat creativiteit de wereld comfortabeler maakt en een wereld creëert die we ons nooit hadden voorgesteld. Maar de belangrijkste plek van allemaal zal altijd thuis zijn. Jouw toevluchtsoord waar je tot rust kan komen en helemaal jezelf kan zijn. Met onze eigentijdse collectie meubelen, verlichting en accessoires transformeren we toekomstgerichte materialen, vernieuwende designideeën en ontwerpen naar elk huis, om deze zo comfortabel mogelijk te maken en jouw gevoel van thuis te definiëren. … Tomorrow’s designs for today’s interiors.

Fest Amsterdam

FEST is een Nederlands interieurmerk dat in 2013 is gestart door Femke Furnée. Tijdens het inrichten van haar eerste woning kon ze nergens mooie en betaalbare meubels vinden, dus sprong ze zelf in het gat tussen meubelgiganten en duur design. En dat is nog altijd de kern van FEST: een mooie omgeving toegankelijk maken, voor iedereen.

Daarom maken we high-end meubels en woonaccessoires en bieden we de best mogelijke service – zonder daar een high-end prijskaartje aan te hangen. De collectie wordt ontwikkeld in samenwerking met internationale designers, van grote namen tot opkomend talent. Ook nice to know: alle meubels worden in Europa geproduceerd – de meerderheid zelfs in Nederland!

Ferm Living

Ferm Living is een Deens merk met oog op duurzaamheid. Ze werken samen met verschillende kunstenaars vanuit allerlei landen, en smelten Scandinavisch mindset met globale vaardigheden en tradities samen. Van materialen en processen tot productie en levering, dagen ze zichzelf uit om vorm mee te geven aan een duurzame toekomst, waardoor het gemakkelijker is voor u om verantwoorde keuzes te maken.


										
							        

Urban Nature Culture

Een interieur bedrijf wat in Amsterdam in 2016 werd opgestart door Anne wat voor duurzaamheid staat. Veel van de producten zijn ontstaan uit de veel gemaakte reizen van Anne, daar haalde ze haar inspiratie uit. Stap voor stap, vinden ze meer manieren om producten op een duurzame manier te creëren. Niet alleen het eerlijk betalen van de getalenteerde ambachtslieden of eerlijke dealers en bedrijven die een thuis zoeken voor de producten vinden ze belangrijk. Maar ook door gebruik te maken van duurzame planeet vriendelijke bronnen en tweedehandse materialen inplaats van nieuwe grondstoffen. Zij vinden dat het hun verplichting is om in de toekomst te investeren en om zo transparant mogelijk te zijn met de manier waarop zij hun producten produceren.

 

 

Kristina Dam Studio

Kristina Dam Studio werd in januari 2012 opgericht door grafisch ontwerper en architect Kristina Dam. Kristina Dam Studio heeft een missie om kunst en interieur samen te voegen, zowel in meubels, kunstdrukken, illustraties en sculpturen. Bij Kristina Dam Studio gebruiken ze alleen eerlijke, natuurlijke en zorgvuldig geselecteerde materialen – en ze behandelen ze met respect. De eik is rauw en licht geschuurd, het leer is zacht en onverwerkt. De volledige productie is Europees en alle gebruikte materialen zijn lokaal.

 

HK Living

HK living is een Nederlands merk dat opgericht is door twee vrienden. Hun eerste collectie bestond uit 28 producten met van alles wat, van lampen tot accessoires en kasten. Die brede range aan producten vinden we nog steeds bij HK living. Alles in de typische HK Living stijl; stoer en industrieel met een fris tintje. De producten zijn duidelijk gebaseerd op het verleden en hebben toch een moderne twist. Dit merk volgt en maakt de trends maar houdt ook vast aan hun specifieke stijl en herkenbaarheid.

EBB & FLOW

EBB & FLOW ontwerpt en produceert verlichting en functionele en decoratieve objecten.
Met klassieke Britse en Scandinavische stijl als uitgangspunt gecombineerd met een passie voor de basismaterialen glas, metaal en textiel, is het resultaat een stijl die belichting en glas combineert met een fijne luchtige eenvoud en een moderne touch en kleurdiepte. Al de verlichtingsontwerpen zijn gemaakt om warmte en vreugde te brengen, vertaald in kleuren en vormen die inspireren en die blijvende schoonheid bieden.
EBB & FLOW is opgericht door Susanne Nielsen, die meer dan 20 jaar ervaring heeft in internationale handel, marketing en conceptontwikkeling binnen de textiel- en woon accessoire sector. Ze is al vele jaren in Londen gevestigd en keerde in 2009 terug naar Denemarken, waarmee ze een passie voor interieurdesign en de schoonheid van de cultuur- en ambachtstraditie van verschillende landen met zich meebracht. Het resultaat was Who Found Otto, voorloper van EBB & FLOW, gespecialiseerd in vintage meubels en textiel. Het bedrijf bouwt voort op zijn tradities van het combineren van oud met modern en het vieren van een uniek, duurzaam ontwerp.

Ay illuminate

Ay illuminate is gevestigd in Nederland en produceert zijn eigen verlichting in verschillende landen in Azië en Afrika. De ontwerpers van Ay illuminate zijn geïnspireerd door zowel de natuur als verschillende culturen, wat tot uitdrukking komt in het gebruik van organische vormen en natuurlijke (afval) materialen in combinatie met lokale handwerkexpertise. Om inspiratie op te doen werkt het ontwerpteam samen met de lokale handwerkers. Dit stelt ons in staat om de beschikbare natuurlijke materialen en de expertise van het handwerk te leren kennen. Het is onze manier om de beste oplossing te vinden om de unieke schoonheid van verschillende technieken te vangen.

Malagoon

Zou jij ook zo graag het vakantiegevoel langer vast willen houden? Zodat je langer vrolijk en ontspannen door het leven kan gaan? Wij in ieder geval wel! Hetzelfde dacht de ontwerpster van de Malagoon collectie, Anneke Bierma. Anneke: ‘na jaren ervaring te hebben opgedaan bij grote mode- en sportmerken, begon het me op te vallen dat er in de bedlinnen wereld zo weinig variëteit was: vooral veel standaard bloemen- en ruitjespatronen. Dat moest beter kunnen, dacht ik, en ik begon met schetsen.’ En het resultaat mag er zijn in 2012 start Malagoon met een collectie vol frisse en vrolijke kleuren. Alle items uit de Malagoon collectie ademen een relaxte en vrolijke sfeer én ze mixen ook nog eens gemakkelijk met ander textiel en meubilair. Bovendien laat Malagoon de dessins in kleine oplages produceren waardoor er meer ruimte is voor creativiteit. Hierdoor heb je met een item van Malagoon een bijzonder item in huis!