Oranjehoek

De ouders van Frans begonnen in 1977 Snackbar ‘t Hoekje. In 1983 vestigde zij met hun nieuwe cafetaria in de oranjebuurt van ‘s-Gravenzande waardoor de naam Oranjehoek ontstond. Frans nam Cafetaria Oranjehoek met plezier over in het jaar 2000.

Tegenwoordig is er bij de Oranjehoek voor ieder wat wils. Voor de kinderen zijn er menu’s met speciale thema’s, regelmatig zijn er actie’s en buiten kan er een lekker ijsje gegeten worden in de zon. Ook kwam Frans met een ruime keuze aan hamburgers van kwaliteit die er niet alleen heerlijk uit zien maar ook heerlijk smaken. In 2017 besloten Frans en zijn vrouw dat het tijd werd voor een verandering, een nieuw jasje, en dat nieuwe jasje mochten wij samen met hen ontwerpen en verzorgen.

Het eerste wat bij ons opkwam was een echte burgerfabriek. We hebben dan ook gekozen voor een industriële basis met veel staal, wanden van baksteen, en de klassieke witte tegels. Daarbij vonden we het belangrijk dat de vrolijke persoonlijkheden van het personeel terug te zien zijn in het interieur. Er mag dus best wat kleur in verwerkt worden. We zijn gegaan voor de kleuren die ontstaan bij het oxideren van koper wat vaak in oude fabrieken voorkomt.

Ook in de balie komt het staal weer terug. De balie hebben we expres verhoogd zodat het personeel genoeg ruimte heeft om te werken. Daarbij loopt de balie door naar een bar waar wachtende klanten lekker kunnen zitten of waar een snelle snack genuttigd kan worden.

In 2018, heeft Cafetaria de Oranjehoek zijn nieuwe jasje aangetrokken en is het eindresultaat fris, uitnodigend en helemaal van deze tijd!