Oud tussen het Nieuw

Het contrast tussen oude en nieuwe materialen staat centraal in deze woning. We hebben gekeken naar het combineren van oude en gebruikte meubels met nieuwe meubels. 

De vintage look komt terug in het interieur met zachte maar toch ook stoere tonen en materialen.  We hebben een combinatie kunnen maken waarbij het een vloeiend geheel wordt. Er is een combinatie gemaakt van stoere grove materialen in combinatie met zachte kleuren en prints. 

Neem bijvoorbeeld de maatwerk boekenkast die opgeknapt is tot nieuwe kast, maar toch ook het idee geeft van een vintage kast door de gekozen deurtjes. De kleur van de kast die ook door getrokken is naar de wand zorgt dat er meer kleur in de ruimte zelf ontstaat en zorgt hiermee ook gelijk voor warmte binnen de woning. Hier tegenover staan weer contrasterende donkere kleuren in de letterbak wand. 

De haard met handgemaakte zwarte tegeltjes is een echte eye catcher geworden. De glanzende tegel samen met de matte donkere wand, het hout en leer zorgt ervoor dat hier nu heerlijk genoten kan worden van de warmte en gezelligheid. 

Een andere eye catcher is de letterbak. Een wand verdeeld in verschillende vakken in een donkere kleur geschilderd. De wand is bij de zithoek gemaakt en zorgt hier voor een knusse sfeer. Je ziet hier de strakke lijnen van het moderne terugkomen samen met de warme kleur van de bank en het gebruikte karpet.

De donkere kleur loopt door van de letterbak tot aan de haard. In het midden is er een donker behang gekozen met een rustige palm print. Dit zelfde behang is ook gekozen in de hal, maar dan in een lichte variant om het wat soft en fris te houden. Een print op twee wanden klinkt druk, maar juist nu is het rustiger omdat er gekozen is voor dezelfde print. 

De eethoek is ook anders dan anders en bestaat uit vintage meubels. De krukken en tafel passen nu helemaal in het geheel.

Kortom alle verschillende materialen versterken elkaar en zorgen ervoor dat de vintage meubels kloppen bij het geheel.