Samensmelten van 2 interieurs

Toen onze klant een huis op het oog had zijn ze bij ons in de showroom geweest om zich te oriënteren. De huidige woning was zeker nog naar wens maar met een tweede kindje op komst wilden ze graag wat centraler wonen. De vraag was; “Als we dit huis kopen, wat doen we dan met de inrichting?” Ze waren zeker tevreden met hun huidige inrichting maar wilde ook weer dat dit goed past in het nieuwe huis.

We zijn gestart met een afspraak in het huidige huis zodat we het interieur van nu konden zien. Na deze afspraak hebben we een schets gemaakt met mogelijkheden voor het huis dat ze op het oog hadden en hierdoor raakte ze overtuigd om deze te kopen. De volgende stap was een ontwerpplan met daarin een kleur en materiaaladvies, indeling, sfeerplan, verlichtingsplan en maatwerktekeningen, zodat de huidige meubels mooi samensmelten met het nieuwe interieur. 

De wand naar de keuken is weggebroken en daar hebben we stalen wanden geplaatst om een gezellige hoek te creëren die toch ruim en open oogt. Daarnaast is er ook in de hal een taatsdeur geplaatst zodat het staal weer terug komt. De keuken was al aanwezig en in de basis prima voor een volgende ronde. Om hem wat meer bij het interieur te betrekken hebben we een eiken barblad eraan geplaatst en de zijkant betimmerd met zwart eiken wat weer terugkomt in de andere meubels. 

Voor de kozijnen hebben we gekozen voor een antraciete kleur. In de keuken hebben we vouwgordijnen geplaatst van Kinnasand. 1 van de eyecatchers van dit project is het prachtige behang van Elites dat in de keuken maar ook in de zithoek is gebruikt. Het behang is afneembaar en van dik, stevig materiaal dus perfect om in een keuken te gebruiken. De zwarte delen van het dressoir stonden in het oude huis naast de open haard. Om deze te integreren in het nieuwe interieurplan hebben we een eiken ombouw gemaakt met een gedeelte waar de kinderen aan kunnen zitten.

De maatwerkkast aan de andere wand heeft grote vakken zodat er mooie accessoires geplaatst kunnen worden. In de onderste vakken hebben we bakken op wielen gemaakt zodat het speelgoed ook een plaats heeft en de kinderen hier zelf bijkunnen. De kast is tot het plafond doorgetrokken om hoogte te creëren. Aan de kast is een eetbank gemaakt om de eettafel en stoelen die de opdrachtgever al hun bezit had bij het interieur te betrekken.

De trap is betimmerd met houten ‘palen’ waardoor er mooi lijnen ontstaan en de open trap een object op zich wordt. Op de bovenverdieping hebben we een garderobekast geplaatst, de ramen voorzien van shutters en in iedere kamer diepe vensterbanken gecreëerd.