Terug naar Zwart Wit

Een stoere en strakke woning ontwerpen met zwart en wit als primaire kleuren. Het is ons gelukt door anders dan anders te ontwerpen. Het is een ontwerp geworden waar verschillende teksturen samen komen in een zwart wit leven.

Door gebruik te maken van verschillende tegels wordt er een diepte gecreëerd in de verschillende ruimtes, kijk maar naar de open haard, de tekstuur van de tegels zorgt dat de open haard niet wegvalt tegen de witte muur maar zijn eigen character krijgt. 

Voor de keuken hebben we het originele blad behouden en nieuwe kasten ontworpen. Voor de bovenkastje is er gekozen voor zwart staal. In de keuken komt industrieel en familie samen. De uitblinkende oven en hangende kasten geven een stoer uiterlijk in contrast met de familie foto’s en de rustige tegels. We hebben gekozen voor een tegel met een dunne belijning erin en een niet te drukke print. Het geeft mooi en subtiel het effect van een hek weer. 

Dit soort gelijk patroon hebben we ook toegepast in de bijkeuken bij het wasgedeelte. Hier is de tegel met de kleinere print voor gekozen.  Zo zal de aandacht niet gelijk naar de bijkeuken getrokken worden, maar zal die perfect passen bij de rest van de woning. 

De woning is zeker een ruimte met veel licht. De hoeveelheid licht willen we graag houden, maar wel gefilterd zodat de ruimte er niet in wegvalt. De vele raampartijen zijn dan ook voorzien van een mooi vouwgordijnen met een tussen stof. Zo komt er nog steeds voldoende licht binnen.

Zo hebben we ervoor gekozen om bij de eetgedeeltes stoelen en krukken te kiezen die doormiddel van dun staal werk en mooie zittingen ook licht doorlaten en er niet te grof uitzien. 

Het is een mooie ruimte geworden waar er kan worden ontspannen. Een stoere woning waar sierlijke elementen door de gekozen meubels, patronen en kleuren in de accessoires in de verschillende ruimtes terug te vinden zijn.