Waar rust wordt gevonden in blauw

Blauw de kleur van het strand, de zee en de lucht. Het is een kleur met een rustgevende impact op de geest en symboliseert onder andere kalmte, vertrouwen, wijsheid, royale rijkdom. 

Rust is het juiste woord want deze woning straalt dat zeker uit, en dat heeft te maken met het kleuren pallet wat er gekozen is. Een kleurenpallet wat bestaat uit rustige neutrale kleuren met hierbij de kleur blauw. In de woning zijn verschillende tinten blauw toegepast om de woning vorm te geven. De houten vloer maakt dat het blauw en wit niet te overheersend wordt en zorgt voor een warme gloed binnen de verschillende ruimtes. Het speelse effect van de verschillende kleuren zorgt voor een frisse sfeervolle woning.

Het is een woning waar je gasten wilt uitnodigen om mee van te genieten. Neem bijvoorbeeld de keuken waar het blauw terug komt en waar je heerlijk de ruimte hebt om te koken en te leven. Het maatwerk is mooi terug te zien in de verschillende kasten. Er is veel opbergruimte beschikbaar door de verschillende lades en kasten, ook is er gekozen voor open delen in de keuken om de favoriete boeken en items weer te geven.

Het is ook zeker een familie woning. De grote eettafel met luxe stoelen is de ideale plek om alle verhalen van school en vrienden te horen van de kinderen. Vergeet ook niet de gezellige borrel avonden en familie kerst diners waar deze tafel ruimte voor geeft. 

De rust terug vinden in het opruimen en het wegbergen van spullen hoort er ook bij. Daarom hebben we een kast ontworpen met veel opberg ruimte. Dit hebben we niet alleen in de keuken en de bijkeuken gedaan, maar ook bij de slaapkamer hebben we de kast op maat ontworpen. De maatwerk kasten die we hier hebben ontworpen zijn kasten die alleenstaand al mooi zijn. Ze zijn geplaatst over de gehele wand en de deuren zijn behangt met stof zodat er niet doorheen gekeken kan worden. Het behang geeft de kasten een unieke en rustige look waar we trots op zijn. Het design van de kasten is terug te zien op de wand van de slaapkamer.

Het was een eer en uitdaging om dit te mogen ontwerpen en te laten zien hoe verschillende tinten van dezelfde kleur goed samen kunnen komen tot een geheel. De rust die er in de woning is gecreëerd is de rust die terug te vind is in de natuur en dat is ook terug te zien in de details.